• Michel Arnould

  Michel Arnould fortsätter att imponera med sina Pinot Noir-baserade champagner

 • Cantina Altarocca

  Cantina Altarocca - stora, moderna viner från Umbrien

 • Clos Dominic

  I Priorat ligger vår minsta producent, Clos Dominic. En vingård, urgamla vinrankor, tre grymma viner.

 • Tenuta di Tavignano

  Röda och vita viner från Marche vid Italiens östkust

Château Teyssier

Land: 
Frankrike
Distrikt: 
Bordeaux

Här har vi det stora nöjet att presentera en av de stora profilerna idag i Bordeaux. Jonathan Maltus är en av "rebellerna" som har spelat stor roll för hur framför allt St Emillion har förändrats sedan mitten på 90-talet.

Han hade stor del i den s k garagist-rörelsen, vilket i korthet innebar att man gick utanför de tidigare normerna att producera vin från hela egendomar till att laborera med mindre special-cuvéer från enstaka särskilt framstående delar av vingårdarna. Jonathan och Lyn Maltus köpte Château Teyssier 1994 och påbörjade en resa som de troligen då inte kunde förutse. Förutom att modernisera Teyssier (där de fortfarande bor) fullständigt så började de att köpa upp mer mark. Från de ursprungliga 5 hektar som Teyssier omfattade innehar man nu ca 30 hektar vingårdar i framför allt St Emillion. Förutom Teyssier så producerar man ett antal "single-vineyard" cuvéer som fått kult-status (Le Dôme, Les Astéries, Le Carré, Vieux Château Mazerat) som alla är röda, samt även ett vitt vin från en enda vingård, Clos Nardian. Man äger också Château Laforge som är ett helt strålande vin, och man producerar också ett rött och ett vitt vin som är generisk Bordeaux som heter Pezat.

Nu räckte det ju inte för Maltus att "bara" producera kultviner i Bordeaux. Sedan 2008 gör han även fantastiska viner i Napa Valley under namnet "World's End", vilka vi också har nöjet att kunna erbjuda våra kunder i denna kampanj. Jonathan Maltus har fått fantastisk kritik och höga poäng för sina viner. Det mest enastående var när han fick det perfekta 100 poäng från Robert Parkers The Wine Advocate för 2010 Le Dôme, detta året efter att han fått 99 poäng för samma vin Allt detta sammantaget gör Jonathan Maltus och Château Teyssier till en fantastisk vinproducent som vi på Cavarosa Wine är oerhört stolta att få jobba med. Läs mer om hans olika viner som vi erbjuder i denna årests sista kampanj här nedan, där ni också har möjlighet att köpa flera olika blandade lådor. Observera att de dyraste vinerna från Bordeaux säljs i lådor om tre flaskor, övriga i sexpack som vanligt. Mer info hittar du på www.maltus.com och på bloggen maltuswine.blogspot.com .

En låda med två flaskor vardera av Pezta Blanc 2016, Pezat Rosé 2017 och Pezat Rouge 2015.

En blend på 55% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon, 20% Cabernet Franc. Jonathan Maltus har valt ut...

Ett vin på 60% Cabernet Franc, 30% Cabernet Sauvignon och 10% Merlot. 2016 är redan identifierat...

Man borde dricka mer VIT Bordeaux! Pezat Blanc är ett högklassigt exempel på vit Bordeaux. En...

Pezat Rouge görs på druvor från vingårdar precis utanför St Emillion-apellationen, 75% Merlot och...

Château Teyssier är själva hjärtat i Jonathan Maltus verksamhet och liv i Bordeaux. Man har gjort...

OBS Säljes i låda om tre flaskorLaforge köptes 2008 och har sedan dess utökats och omfattar nu...

OBS Säljes i låda om tre flaskorSystervinet till Le Dôme. 2008 köptes Vieux Château Mazerat som...

OBS Säljes i låda om tre flaskor.Ett vin från en enda liten vingård som köptes från Château Canon...

OBS Säljes i låda om tre flaskor.

Sidor